top of page
IMG_1276_edited.jpg

Hoe wij u begeleiden..

Door counseling, coaching, & training

CHRISTELIJKE BEGELEIDING

INDIVIDUELE BEGELEIDING:

We hebben iemand nodig in ons leven om samen mee te wandelen, zowel in goede als in slechte tijden. Wij zullen er voor u zijn door middel van counseling, en u helpen verder te groeien door middel van coaching. Het doel is dat u zal groeien en 'het Ik' worden dat God wil.

VOOR PASTORS:

Soms is het een eenzame reis om een leider te zijn. Misschien voelt u uzelf stagneren of heeft u niemand om uw ideeën mee te delen of om uzelf en uw team te ontwikkelen. Diaspora Empowerment biedt u een groepscoachingspakket aan voor 'u en uw team'.

VOOR KERKEN:

Diaspora Empowerment kan uw kerk helpen om een systeem van pastorale zorg toe te passen op basis van een gemeenschapsbenadering, door training en coaching te geven aan uw team. Tijdens dit proces begeleiden we uw team om tot een systeem te komen zodat de gemeenschapsgerichte pastorale zorg (dat de leden van de kerk leren om meer naar elkaar om te zien en de pastorale zorg die door het team wordt verricht groepsgericht is) bij jullie stevig wordt toegepast.

IMG_0143_edited.png

TRAINING

Diaspora Empowerment geeft trainingen aan gemeenten en kerkleden. Het doel van de training is voor uw persoonlijke ontwikkeling. Wij helpen u om Gods geschenk te zien en het doel van uw leven in Zijn koninkrijk als migranten te vinden. De training belicht de pastorale zorg en de counseling van migranten.
TRAINING OP LOCATIE:
U kunt Diaspora Empowerment uitnodigen om op locatie een training te geven over onderwerpen als 'persoonlijkheid en teamwerk' of 'peer counseling'.
ONLINE TRAINING:
Diaspora Empowerment verzorgt online zoomtrainingen zowel voor zelfstandigen als op verzoek van een organisatie.

90e89fac-1005-42ba-aa29-384072e9039a.jpg

ONDERZOEK

Samen met Foundation Academy of Amsterdam en STT SAAT, is Diaspora Empowerment bezig met een wetenschappelijk onderzoek, met de titel "hoe migrantenvrouwen een bijbeltekst interpreteren"

1a48b251-2366-4181-8599-02edba09d9b7.jpg

Studieachtergrond van Betty T. Sari, PhD:

  1. Bachelor in psychologie (Gadjah Mada University-Indonesia)

  2. Research master in Social and Behavioral Sciences (Tilburg University, Nederland)

  3. Master of Theology, specialisatie in christelijke counseling (South East Asia Bible Seminary, Indonesië)

  4. Postuniversitair opleiding programma voor beroepspraktijken in de toegepaste psychologie (Gadjah Mada University, Indonesië)

  5. Postuniversitair programma van migrantentheologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, Nederland. 

  6. PhD in cross-culturele psychologie (Tilburg University, Nederland).

Vrijwilligerswerk:

SOFAK 

TELAGA

Publicaties:

Parental culture maintenance, bilingualism, identity, and well-being

The importance of language vocabulary and language usage

We feel better when we speak common language

Contextualized bilingualism among adolescents

How Chinese women in Indonesia perceive Syrophoenician woman and Jesus in Mark 7.24-30

How Balinese Hindus interpret the story adapted from the story of the Syrophoenician woman found in the Christian Bible in Mark 7:24–30

Prayer integrated in the process of cross-cultural pastoral counseling for a better well-being among Christian migrants

Wat ik van Diaspora-Empowerment krijg

2019-10-01 07.43_edited.png

Van coaching kreeg ik...

Ik ga voorgoed terug naar mijn vaderland. Ik ben nerveus of ik in staat zal zijn om op te gaan in en de interculturele stress te overleven na 7 jaar in het buitenland te hebben gewoond. Een ding waardoor ik me beter en minder hulpeloos voel, is dat ik mijn 'bronnen' ken, of mensen die mij en mijn worstelingen begrijpen, mensen die bereid zijn om me te helpen zodat ik bereid zijn om aan de nieuwe cultuur te passen. Ik heb ook geleerd om mijn tijd te nemen en tijdens het hele proces zachaardig voor mezelf te zijn. Ik sta mezelf toe om te treuren om het afscheid terwijl ik langzaam het nieuwe hoofdstuk van mijn leven omarm.

Nadya

IMG_2106BFBBF855-1_edited.png

Van training en supervisie in counseling kreeg ik...

Ik heb de training gevolgd over het gebruik van oplossingsgerichte korte counselingtechniek in mijn pastorale zorg. Daarna kreeg ik 6 keer supervisiesessies van Diaspora Empowerment die me hielpen om zelfverzekerder te zijn, vaardiger in het gebruik van krachtige vragen en systematische techniek om mensen te helpen. Ik heb gezien dat veel mensen zijn veranderd door middel van counseling wanneer ik deze techniek gebruik. Mijn klanten kunnen hun probleem oplossen met behulp van hun eigen mogelijkheden. Ik ben dankbaar dat ik van Dr. Betty T. Sari kan leren.

Maria M. Nuban

IMG_1589 2_edited_edited.jpg

Persoonlijk verhaal van
Betty T. Sari, PhD

Mijn persoonlijke weg met God en Zijn doel met mijn leven is een lang verhaal. God riep mij om naar een land te gaan dat Hij mij zou laten zien en om daar het werk te doen wat Hij zou willen dat ik moest doen. Na 2 jaar bidden en wachten op ZIJN richting, liet Hij me Nederland zien, een land waar ik nooit aan had gedacht. Ik vroeg om tekenen ter bevestiging en Hij vervulde alle tekenen die ik vroeg, dus verliet ik Indonesië. God opende de weg doormiddel van een studiebeurs. Tijdens mijn masterstudie aan het begin van 2011, liet God me kennis maken met studenten uit landen waar ze de Bijbel niet kenden. Ik ontmoette studenten uit Iran, Pakistan en China die graag meer over de Bijbel wilden weten. Ik begon een Bijbelleesgroep voor niet-christenen. Het begon met 5 studenten en groeide uit tot 20 studenten. Een stafwerker van IFES heeft mij daarbij geholpen. Hieruit begreep ik dat God mij riep om mensen uit vele landen te zegenen. IFES is een studentenbeweging die in 150 landen voorkomt. Ik kwam erachter dat God IFES gebruikte om Zijn visie door mij te vervullen. Ik ben begin 2012 begonnen bij IFES en heb gewerkt in Maastricht. Helaas schrapte de regering het visumdoel voor religieuswerk, en konden we niet doorgaan met het werkvisum vanwege financiële beperkingen om aan de vereisten te voldoen. Ik besloot om een PhD te doen in Tilburg. Tijdens mijn PhD diende ik nog steeds studenten en hielp ik Indonesische kerken. God opende een nieuwe deur via het netwerk van deze kerken. Na twee jaar bidden besloot ik om praktisch gezien mijn nationaliteit te veranderen; het is gemakkelijker om met een Nederlands paspoort (zonder visum) te reizen en als God me naar een ander land wil sturen, zou het gemakkelijker zijn om het te doen. Ik ben naar Den Haag verhuisd omdat er meer migrantenkerken in Den Haag zijn. Net nadat ik mijn Nederlandse nationaliteit had gekregen en voordat ik mijn paspoort kreeg, hoorde ik dat IFES een stafwerker nodig had voor Den Haag. Voor mij was dit geen toeval. In het Koninkrijk van GOD gaat alles op ZIJN perfecte timing en perfecte manier. Dus ben ik weer in dienst getreden bij IFES voor de stad Den Haag. Het was geen gemakkelijke beslissing, want ik weet dat het vinden van sponsors onzekerheid met zich meebrengt. Dit hoort deels bij het werk van IFES is. Dit in tegenstelling tot een baan op de universiteit met financiële zekerheid. Ik had een sterk besef van Gods roeping, dus ik nam een sprong in het diepe en nam deze beslissing met overtuiging om mijn eigen ambitie voor een academische carrière op te offeren. God die me mijn doctoraatstitel en mijn studiebeurs heeft gegeven, Hij heeft het recht om te kiezen hoe HIJ het dit gaat gebruiken voor ZIJN glorie.

Ons unieke karakter

Wij willen mensen verbinden om te ontvangen en te geven, omdat we geloven dat we allemaal deel uitmaken van een wereldwijde gemeenschap in het koninkrijk van God. We faciliteren door degenen die een sponsor willen worden te verbinden met degenen die financiële hulp nodig hebben. Wij geloven dat we samen moeten groeien als één lichaam van Christus.
Stuur ons een e-mail naar ons als u sponsor wilt worden of als u een sponsoring nodig hebt.

Image by Aarón Blanco Tejedor
IMG_1622.jpg

Boeken te bestellen of informatie te krijgen?

Schrijf uw bericht hier:

Vul dit formulier in om informatie te krijgen of om een boek aan te vragen bij Diaspora-Empowerment!

Thanks for submitting!

bottom of page